[Klienci indywidualni] Rzecznik prasowy

Rzeczniczka Prasowa

biuroprasowe@velobank.pl

25.09.2023
W ślad za komunikatem Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG) informujemy, że BFG otrzymał niewiążące oferty i jest w trakcie ich oceny, co kończy pierwszą rundę procesu sprzedaży VeloBank S.A. Kolejny etap rozpocznie się zgodnie z harmonogramem, a wybrani inwestorzy zostaną zaproszeni do udziału w rundzie drugiej. Nie wpływa to w żaden sposób na działalność VeloBanku, ani na obsługę naszych klientów.
15.09.2023
Ogłaszając nową strategię Zarząd VeloBanku założył osiągnięcie 400 mln zł zysku i 150 tys. VeloKont na koniec 2023 roku. Dzięki konsekwentnej realizacji planów i zaangażowaniu zespołu doświadczonych pracowników, którzy dzień po dniu budują jego rosnącą wartość w oczach interesariuszy, bank zbliżył się do realizacji tych założeń już na koniec I półrocza br.
01.09.2023
Po możliwości założenia VeloKonta z pomocą aplikacji mObywatel i uczestnictwa w akcji Sadzimy razem #VeloLas, od 1 września br. VeloBank jest gotowy na weryfikację tożsamości klientów w placówkach oraz u pośredników za pomocą mDowodu. To nowość wprowadzona w najnowszej wersji aplikacji mObywatel 2.0.
29.08.2023
VeloBank przygotował „Lokatę na koniec wakacji” dostępną w bankowości mobilnej, która pomoże powiększyć oszczędności na dalszą część roku. Na 3-miesięcznym depozycie można zyskać 6% w skali roku dla środków od 1 tys. do 20 tys. zł. To propozycja dla osób, które cenią sobie wygodę oszczędzania z aplikacją mobilną.
23.08.2023
VeloBank we współpracy z Prudential, oferującym w Polsce ubezpieczenia pod marką Pru, rozwija swoją ofertę ubezpieczeniową o kolejne produkty dla klientów indywidualnych. Po udanym czerwcowym starcie kooperacji pomiędzy bankiem a ubezpieczycielem, w wyniku której klientom zaoferowane zostało ubezpieczenie na życie Komfort Życia, przyszedł czas na dalszy rozwój oferty ubezpieczeniowej w VeloBanku.