W Łodzi powstała 150. placówka VeloBanku. Z tej okazji doceniono utalentowanych nastolatków

16.02.2024

Klienci VeloBanku zyskali kolejną placówkę, tym razem w Łodzi, w Galerii Retkińskiej. Okazję wykorzystano do wręczenia grantów finansowych trzem podopiecznym fundacji EduKABE. Działanie jest elementem programu VeloTalent, prowadzonego przez bank, w którym doceniane są młode osoby rozwijające swoje pasje w zakresie kultury, nauki i sportu.

VeloBank wychodzi naprzeciw potrzebom swoich klientów nie tylko rozwijając swoje kanały zdalne w oparciu o nowoczesne technologie, ale również otwierając oddziały. Tym razem nowa placówka czeka na mieszkańców Łodzi. Zlokalizowana w Galerii Retkińskiej przy Al. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 29 placówka dostępna jest w dni robocze od godz. 9:00 do godz. 16:30. Zainteresowani obsługą kasową mogą wpłacać i wypłacać środki do godz. 15:30. Nowy oddział VeloBanku znajduje się w dobrze skomunikowanym miejscu Łodzi, dysponuje też wygodnym i bezpłatnym parkingiem. Z usług bankowych bez problemu skorzystają w tym miejscu również osoby z trudnościami w poruszaniu się oraz klienci odwiedzający placówkę z wózkiem dziecięcym. Placówka zapewnia klientom wygodny dostęp do nowoczesnych produktów finansowych, takich jak VeloKonto ze zwrotem za zakupy nawet do 600 zł, kredyty gotówkowe czy lokaty oszczędnościowe.

Otwarcie jubileuszowej 150. placówki VeloBanku uczczono wręczając trójce łodzian stypendia finansowe. To szczególnie utalentowani, młodzi ludzie, którzy bezkompromisowo rozwijają swoje pasje, jednocześnie angażując się w działalność społeczną. Każda z wyróżnionych osób otrzymała grant w wysokości 3000 zł, który przeznaczy na cele związane ze swoimi uzdolnieniami. Czeki wręczyła Agnieszka Mąkosa, Dyrektorka Regionalna w VeloBanku.

Zofia Świerczewska, uczennica 8. klasy szkoły podstawowej, swą przyszłość wiąże ze sztukami plastycznymi. Robert Ciemcioch działa w szkolnym klubie liderów, a jego nieustannie rozwijaną pasją jest fotografia. Trzecia beneficjentka to Arina Tumanovska, 12-latka utalentowana tanecznie i akrobatycznie.

Wiemy jak ważna dla naszych klientów jest dostępność usług bankowych, stąd oprócz rozbudowywania zdalnych kanałów kontaktu z VeloBankiem, systematycznie powiększamy sieć oddziałów stacjonarnych. Łódź zyskała dziś placówkę w popularnej Galerii Retkińskiej. 150. otwarcie placówki VeloBanku wykorzystaliśmy do tego, by docenić troje młodych ludzi, którzy tak jak my starają się bardziej. To podopieczni fundacji EduKABE, przekuwający marzenia w działanie. Rozwijają swoje wyjątkowe pasje, są zaangażowani i aktywni. Wsparcie finansowe pomoże rozwinąć im skrzydła w pasjonujących ich dziedzinach – podkreśla Agnieszka Mąkosa, Dyrektor Regionu w VeloBanku.

Listę wszystkich placówek VeloBanku znaleźć można na stronie: https://www.velobank.pl/oddzialy#/placowki.

Nota prawna:

W ramach promocji „Witaj w VeloBanku” – edycja 1/2024 wypłacimy Ci na konto oszczędnościowe VeloSkarbonka 10% wartości transakcji bezgotówkowych na VeloKoncie wykonanych kartą do konta lub BLIKIEM, maksymalnie 100 zł w ciągu każdych kolejnych 30 dni od daty otwarcia VeloKonta i maksymalnie 600 zł podczas 180 dni okresu trwania promocji. Nie wypłacimy zwrotu za Przelewy na telefon BLIK oraz zasilenia kont na innych platformach płatniczych (transakcje wykonane w punktach o następujących kodach MCC: 4829 – określającym internetowe przekazy pieniężne, 6012 – określającym instytucje finansowe - towary i usługi). Możesz przystąpić do promocji do 30.04.2024 r. Aby przystąpić do promocji, musisz mieć VeloKonto, VeloSkarbonkę, aktywne zgody marketingowe oraz nie mieć u nas konta od 31.12.2022 r. Szczegóły promocji w regulaminie. VeloKonto i VeloSkarbonka to prowadzenie rachunków płatniczych. Regulamin promocji, rachunków, opłaty i prowizje na velobank.pl i w naszych placówkach. Produkty oferuje VeloBank S.A.

Oprocentowanie 6,5% na VeloSkarbonce jest oprocentowaniem zmiennym. Stan na dzień 1.02.2024 r.

1-39.jpg [9.41 MB]1-3.jpg [6.51 MB]