Nowe VeloKonto z bonusem do 600 zł

22.11.2022

VeloBank zaprezentował nową ofertę rachunku osobistego dla obecnych i nowych klientów - VeloKonto. To atrakcyjna propozycja pozwalająca oszczędzać na wiele sposobów. Konto jest darmowe bez żadnych warunków. Dodatkowo, wystarczy 5 transakcji bezgotówkowych w miesiącu, aby obsługa karty do konta była również bezpłatna, podobnie jak wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce. Bank oferuje też do 600 zł zwrotu za zakupy kartą, telefonem z kartą wirtualną lub BLIKIEM. Bonus za zakupy trafi na towarzyszący kontu atrakcyjnie oprocentowany rachunek oszczędnościowy VeloSkarbonka.

21 listopada VeloBank zaprezentował swoją markę po rebrandingu oraz nowe hasło, czyli „Świat bardziej Velo”. To obietnica budowy banku opartego na pozytywnych wartościach, takich jak bezpieczeństwo, zrozumienie, transparentność i nowoczesność. VeloBank chce wspierać swoich klientów w ich codziennych finansach. Pomocna ma być w tym atrakcyjna oferta produktowa, w tym rachunek osobisty - VeloKonto. To konto osobiste, które umożliwia wygodne i tanie bankowanie oraz pozwala na realne oszczędności.

Konto bardziej Velo

VeloKonto łączy w sobie funkcjonalność, nowoczesność i opłacalność. To prawdziwie darmowe konto, w którym nie ma opłat za założenie i prowadzenie rachunku. Tak samo bezpłatne są przelewy internetowe, wydanie karty debetowej oraz wypłaty z bankomatów Planet Cash w Polsce i bankomatów w krajach Unii Europejskiej oraz w Islandii, Lichtensteinie, Norwegii, Szwajcarii i Wielkiej Brytanii. Posiadacze VeloKonta mogą też korzystać
z darmowych wypłat z pozostałych bankomatów oraz nic nie płacić za obsługę karty do konta, jeśli dokonają
5 transakcji bezgotówkowych w miesiącu przy pomocy karty wydanej do tego rachunku. W przypadku niespełnienia tego warunku opłata za obsługę karty do konta wynosi 7 zł miesięcznie i 5 zł za każdą wypłatę z bankomatu innego niż Planet Cash. Dla posiadaczy Velokonta poniżej 26 r.ż., konto i karta do konta są całkowicie bezpłatne, bez żadnych warunków. Oferta jest dostępna dla obecnych, jak i nowych klientów.

W naszej nowej strategii koncentrujemy się na kliencie i jego potrzebach. W VeloKoncie zawarliśmy więc wszystko to, co najlepsze - nowoczesną i wygodną bankowość oraz atrakcyjne warunki. Rachunek można otworzyć przy pomocy aplikacji mObywatel czy selfie oraz oczywiście w standardowych kanałach, jak internet, oddział i contact center. Jako bank chcemy być otwarci na klientów i być wszędzie tam, gdzie nas potrzebują – podkreśla Adrian Adamowicz, Członek Zarządu VeloBank ds. produktu i sieci sprzedaży.

Oszczędności w bonusie

Bank na przywitanie się z klientami w nowej odsłonie przygotował akcję promocyjną. W promocji „Witaj
w VeloBanku” zakładając VeloKonto klienci mogą realnie zyskać robiąc codzienne zakupy. Bank wypłaci 10% wartości zakupów dokonanych kartą, telefonem lub BLIKIEM – maksymalnie 100 zł w ciągu każdych kolejnych 30 dni od daty otwarcia VeloKonta i maksymalnie 600 zł podczas 180 dni okresu trwania promocji. Zwrot za zakupy trafi do VeloSkarbonki, gdzie dodatkowo będzie jeszcze rósł dzięki oprocentowaniu. Z oferty promocyjnej mogą skorzystać klienci, którzy nie posiadali konta osobistego w banku na dzień 31.10.2022 r. i założą VeloKonto z VeloSkarbonką oraz wyrażą zgody marketingowe. Regulamin promocji jest dostępny na stronie velobank.pl i w placówkach VeloBanku.

VeloKonto to także proste oszczędzanie dzięki VeloSkarbonce. To konto oszczędnościowe z atrakcyjnym oprocentowaniem, które pozwala na odkładanie drobnych sum przy okazji codziennych zakupów. Klient określa kwotę do jakiej bank ma zaokrąglać w górę jego płatności kartą. Te zaokrąglenia odkładane są następnie do VeloSkarbonki. Gromadzone na niej środki rosną dzięki 8% oprocentowaniu dla kwoty do 3 tys. zł. Dodatkowo, klient nie płaci za przelewy wewnętrzne z VeloSkarbonki zrealizowane w bankowości internetowej i mobilnej.

VeloKonto

• 0 zł za prowadzenie konta
  • 0 zł za wydanie karty debetowej
  • 0 zł za przelewy internetowe w PLN