Najpierw fundusze - potem samochód, czyli nowa oferta kredytu od VeloBanku

27.02.2024

VeloBank przygotował ofertę Wymarzone Auto dla wszystkich osób, które chcą kupić samochód, ale dopiero stoją przed wyborem marki. W zaledwie kilku krokach, można dostać finansowanie i w ciągu maksymalnie 60 dni zdecydować się na zakup wybranego modelu. Propozycja VeloBanku skierowana jest do osób fizycznych, a kwota kredytu może wynieść nawet 150 tys. zł. Bez znaczenia jest czy kupujemy nowe, czy używane auto.

Zwykle najpierw wybieramy samochód, a dopiero potem szukamy środków na jego zakup. W portfolio VeloBanku od dawna znajdował się kredyt na sfinansowanie już wybranego pojazdu. To jednak nie wyczerpywało wszystkich potrzeb klientów. Wymarzone Auto to produkt dla osób, które jeszcze nie zdecydowały, jakim samochodem chcą jeździć. Bo najpierw potrzebują wiedzieć na co ich stać, a najlepiej już mieć pieniądze na koncie. Takie sposób zakupu samochodu potwierdzają też właściciele komisów samochodowych współpracujących z VeloBankiem. Zainteresowani, mając zapewnione finansowanie, spokojnie zapoznają się z konkurencyjnymi ofertami, zebranymi z różnych miejsc. Sprawdzają modele kilku marek i wybierają najlepszą konfigurację, która pasuje do kwoty, którą dysponują.

Zalety nowej oferty kredytu samochodowego VeloBanku, to wygoda sfinansowania zakupu własnego auta, bez zbędnych formalności i adnotacji w dowodzie rejestracyjnym. Mocną stroną jest również to, że bank akceptuje różne źródła dochodu, a klient ma 60 dni od wypłaty kredytu na wybór auta oraz potwierdzenie w banku jego zakupu. Jeśli z różnych powodów ten czas zostanie przekroczony lub zabezpieczenie kredytu nie spełni wcześniej określonych kryteriów, VeloBank podwyższy oprocentowanie o 2 pkt proc. Klient otrzyma nowy harmonogram spłaty, a umowa kredytowa będzie kontynuowana. Dla oferty Wymarzone Auto RRSO wynosi 16,35 proc.

W naszej nowej ofercie zmieniliśmy klasyczną ścieżkę, dając tym samym klientom wygodne rozwiązanie. Mogą ze spokojem szukać samochodu, wiedząc, że mają już zapewnione środki finansowe na jego zakup. A auta nadal świetnie się sprzedają. W 2023 roku poprawiła się dostępność na rynku, co stanowiło problem w poprzednich latach. Z danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego wynika, że w sumie odnotowano 13 proc. wzrost sprzedaży wszystkich samochodów, w tym również elektryków. Wydaje się, że ta tendencja powinna się utrzymać również w tym roku – podkreśla Joanna Jaworska, Dyrektor Departamentu Kredytów Detalicznych w VeloBanku.

Nota prawna:

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 16,35%, została wyliczona na przykładzie reprezentatywnym na dzień 18.01.2024 r.

Udzielenie i wysokość kredytu zależą od wyniku badania i oceny indywidualnej zdolności kredytowej.

Szczegóły oferty znajdziesz: https://www.velobank.pl/klienci-indywidualni/kredyty/kredyt-samochodowy-wymarzone-auto.html

Wymarzone Auto_grafika.jpg [849.87 KB]