Klienci VeloBanku kupią karty podarunkowe w kanałach cyfrowych

12.10.2023

VeloBank we współpracy z Autopay przedstawił klientom ofertę kart podarunkowych do zakupienia w kanałach cyfrowych. To kolejne wygodne rozwiązanie w bankowości internetowej oraz mobilnej, dzięki któremu zakup dostępów do gier, ulubionej muzyki, filmów czy aplikacji to kwestia kilku kliknięć. Już na start VeloBank proponuje produkty wielu uznanych firm jak np. Empik, Allegro czy Canal+. W przyszłości usługa będzie rozwijana i rozbudowywana o nowe kategorie i dostawców.

Karty podarunkowe dostępne są w kanałach elektronicznych, a klienci dokonają opłaty z VeloKonta, czyli flagowego rachunku osobistego VeloBanku. To nowa propozycja, którą klienci znajdą w zakładce „Usługi” w bankowości internetowej i aplikacji mobilnej. Zakup kart podarunkowych jest jeszcze wygodniejszy dzięki skrótowi na ekranie głównym po zalogowaniu się do bankowości. Nowa usługa pozwala w kilku prostych krokach kupić prezent dla bliskich lub dla siebie.

W ofercie znaleźć można karty podarunkowe na multimedia od m.in. Empiku, Canal+, Playera czy CDA Premium. Gracze docenią obecność kart Minecraft i Xbox. Chcąc zrobić bliskim uniwersalny prezent, można też skorzystać z oferty na zakupy w Allegro. Propozycje z innych kategorii to m.in. Pyszne.pl (żywność), Van Graff (odzież) oraz Wyjątkowy Prezent (usługi związane z rozrywką i doświadczeniami). Bank będzie systematycznie wzbogacać ofertę kart podarunkowych.

– Świat Bardziej Velo to miejsce, gdzie technologia i wygoda łączą się. Uzupełniamy naszą ofertę o nowy, atrakcyjny VAS, czyli możliwość zakupienia karty podarunkowej, a jednocześnie dbamy, żeby klient poświęcił na to zaledwie chwilę. Kilka kliknięć w bankowości internetowej lub aplikacji wystarczy, żeby sprawić radość sobie lub bliskim. Aktualnie mamy do wyboru kilka rodzajów kart podarunkowych, ale planujemy tę propozycję systematycznie rozwijać. Tego typu rozwiązanie w naszych kanałach cyfrowych to kolejny dowód, że chcemy być blisko tego, czego chcą klienci i wykraczamy poza tradycyjnie rozumianą bankowość – podkreśla Marta Dałkiewicz, Dyrektor Departamentu Bankowości Elektronicznej w VeloBanku.

Partnerem VeloBanku w obszarze oferowania kart podarunkowych w kanałach cyfrowych jest Autopay.

640x320-mobile.jpg [72.29 KB]