Firmowe konto dla JDG na kilka kliknięć w VeloBanku

06.11.2023

VeloBank rozszerza swoje cyfrowe portfolio o udogodnienie w zakładaniu rachunku firmowego dla jednoosobowych działalności gospodarczych (JDG). Rachunek VeloKonto Firma klienci mogą założyć całkowicie zdalnie, m.in. za pomocą weryfikacji poprzez selfie. Ofertę wyróżnia prosty proces wnioskowania online i niski poziom opłat. Po spełnieniu kilku warunków korzystanie z rachunku jest w pełni darmowe.

VeloKonto Firma to nowoczesny rachunek dla jednoosobowych działalności gospodarczych, który można założyć bez wychodzenia z domu. Do dopełnienia formalności potrzebny jest jedynie NIP i REGON, dowód osobisty oraz urządzenie, które pozwoli na nagranie twarzy przy dobrym oświetleniu. Cały proces wnioskowania może odbyć się online, klient nie musi na żadnym etapie pojawiać się fizycznie w banku, bo kartę do rachunku otrzyma pocztą.

VeloKonto Firma jest nie tylko proste w założeniu, ale także ma łatwe do spełnienia warunki, które umożliwiają eliminację opłaty miesięcznej za rachunek. Wystarczy, że przedsiębiorca zrealizuje 1 przelew do ZUS na min. 300 zł miesięcznie lub zapewni wpływy zewnętrzne (spoza VeloBanku) na rachunek na kwotę min. 5 000 zł, a bank nie pobierze opłaty za prowadzenie konta. Karta debetowa Mastercard Business Card wydawana do rachunku firmowego jest bezpłatna jeśli w ciągu miesiąca użytkownik wykona nią transakcje bezgotówkowe na zaledwie 300 zł. Bezpłatne są również przelewy elektroniczne do Urzędu Skarbowego oraz wydanie karty do rachunku czy wypłaty z bankomatów firmy Planet Cash. VeloBank nie pobiera też prowizji za przewalutowanie transakcji dokonanej w walucie innej niż waluta rozliczeniowa karty.

Intensywnie rozwijamy naszą ofertę dla firm, nie tylko jednoosobowych działalności gospodarczych, ale także innych przedstawicieli MŚP oraz dużych firm i korporacji. Chcemy być partnerem biznesu na wszystkich jego szczeblach. Pracujemy nad jak największą cyfrową dostępnością naszych usług oraz rozszerzeniem oferty, m.in. o faktoring czy wynajem sprzętu elektronicznego. Proces wnioskowania online dla VeloFirmy to dopiero początek. Szykujemy dla przedsiębiorców wiele ciekawych nowości, które pomogą im jeszcze lepiej rozwijać ich biznes – mówi Konrad Grajeta, Dyrektor Zarządzający Obszarem Bankowości Korporacyjnej w VeloBanku.

VeloKonto Firma_grafika.jpg [1.19 MB]